Vyjádření k Návrhu k jednání společnosti Stodůlky, s.r.o ze dne 30.8.2021 vyvěšeném na dveřích některých bytových domů na sídlišti Lužiny.

07.09.2021 21:53

Vážená paní,

v poslední době se objevila na garážích v ulici Archeologická a na některých vchodech do domů na sídlišti Lužiny jakási zvláštní výzva  nazvaná "Návrh k jednání" podepsaná jednatelem společnosti Stodůlky s.r.o. panem Dejanovským, kde jsou zástupci nikde nespecifikovaných SVJ vyzýváni k projednání developerského projektu Výhledy Luka.
Z pověření drtivé většiny občanů bydlících v ulicích Amforová 1882 až 1890, Archeologická, Brdičkova a Neústupného a zástupců SVJ v těchto bytových domech dotčených stavbou vám, jako kontaktní osobě uvedené v "Návrhu", sděluji následující stanovisko:
1. Upozorňuji, že občané bydlící v ulicích Archeologická, Amforová, Neústupného a dalších vyjádřili své připomínky jako účastníci řízení v rámci společného územního a stavebního řízení. Bohužel investor do dnešního dne neměl zájem s občany tyto oprávněné připomínky řešit a hledá pouze cesty, jak dosáhnout svého, bez ohledu na názory a oprávněné zájmy občanů. Stejně, jako tomu bylo u v současné době realizovaného objektu Alfa.
2. Dne 3.12. 2019  zástupci  občanů sdělili své připomínky osobně panu Dejanovskému, jednateli společnosti Stodůlky, s.r.o. na osobním jednání v kanceláři společnosti Stodůlky s.r.o. na Václavském náměstí. 
V závěru jednání  zástupci developera uvedli, že se budou připomínkami občanů zabývat, protože dbají na dobré jméno své firmy a že svolají  prezentaci pro občany, kde kromě vlastního projektu představí i návrh kompenzací tak, aby se snížily případné negativní dopady na současné obyvatele sídliště.
Jak všichni víme, do dnešního dne se nic takového nestalo, občané byli na toto jednání připraveni.
Kontaktní údaje na nás má pan jednatel Dejanovský k dispozici
Tyto skutečnosti nesvědčí o vstřícném přístupu developera k občanům žijícím v této lokalitě
3. Z pověření občanů a SVJ v ulicích Archeologická, Amforová, Bellušova a Neústupného a dalších sdělujeme, že je možné uskutečnit  jednání mezi zástupci dotčených občanů - účastníků výstavby dle stavebního zákona  a  oprávněnými zástupci investora až po zveřejnění Rozhodnutí Magistrátu hl.m. Prahy v odvolacím řízení na stavbu Výhledy Luka. 
Jakákoliv jiná jednání s občany na základě vašeho "Návrhu" vyvěšeného na dveřích bytových domů  jsou v tuto chvíli bezpředmětná.
S pozdravem
Ing. Vladimír Podroužek
pověřený jednáním dotčenými SVJ
tel. 603543500
Zpět