První bitvu jsme vyhráli !!!!

11.11.2023 18:55

První bitvu jsme vyhráli  !!!!

Městský soud v Praze ve svém rozsudku ze dne 30.10.2023 zrušil, na základě Rozhodnutí Nejvyššího správního soudu o kasační stížnosti ve věci Výhledy Luka, Rozhodnutí o odvolání MHMP ze dne 28.6.2022 a vrátil věc k novému správnímu jednání. Soud uznal naše podstatné námitky v žalobě jako důvodné. !!!!!. Soud dokonce rozhodl, že jako žalobci máme nárok na náhradu veškerých nákladů spojených se soudním jednáním!!!

Boj nekončí, bude záležet na novém Rozhodnutí odvolacího orgánu, kterým je MHMP, my jsme připraveni dále bojovat za práva naše i všech našich spoluobčanů. A věříme, že nejsme úplně bez šance, protože jsme přesvědčeni, že úplně první souhlasné  stanovisko k projektu vydané Odborem územního rozhodování MHMP, jako podklad pro vydání stavebního povolení, bylo vydáno nezákonně.

Děkujeme všem za morální i finanční podporu, zbývající vrácené finanční prostředky budou po úhradě všech nákladů, včetně právního zastupování, uloženy do zvláštního fondu a připraveny k pokrytí budoucích nákladů.

Děkujeme panu senátorovi Václavu Láskovi, který od začátku vytvořil morální, pracovní i finanční podmínky, abychom mohli naše práva uplatňovat.

A jedna malá poznámka závěrem. Možná jste si všimli, že od roku 2015, kdy pan starosta v časopise Stop napsal, že má dost prostředků k tomu, aby projekt Výhledy Luka zastavil, nenapsal o projektu za cca 3 miliardy korun do Stopu ani čárku. Ale možná je to lepší, po přečtení posledního čísla……..

V Praze 10.11.2023

Zpět