Investor se snaží uplatit SVJ na Lužinách

12.11.2021 20:11

Investor se snaží uplatit SVJ na Lužinách

 

V poslední době se investor Stodůlky s.r.o. snaží trochu zvláštním způsobem přesvědčit občany, aby mu nedělali problémy při zajišťování povolení ke stavbě 4 domů v rámci projektu Výhledy Luka.

Nejprve někdo nalepil na některé vchody bytových domů a garáží podivnou výzvu k jednání o návrzích investora na kompenzace pro obyvatele přilehlých domů. Účast na tomto jednání byla ze strany drtivé většiny SVJ odmítnuta s tím, že jsme ochotni se potkat až po zveřejnění rozhodnutí o odvolání proti stavebnímu povolení ze strany Magistrátu hl.m. Prahy. Přesto se nějaká schůzka uskutečnila a podle našich informací se jednání zúčastnilo asi 6 občanů.

Právní kancelář zastupující investora přesto později rozeslala na některá SVJ dopis, který je přiložen, a na který si může každý udělat názor sám.

 

K tomuto dopisu sdělujeme následující:

Drtivá většina vlastníků bytových jednotek dotčených stavbou (účastníků řízení) jednoznačně požaduje vyřešení oprávněných námitek podaných před vydáním společného povolení Stavebním úřadem MČ Praha 13 a následně v rámci odvolacího řízení na projekt Výhledy Luka..

Před jakýmkoliv dalším jednáním s investorem požaduje zrušení vydaného Rozhodnutí sp. zn. VYS 22217/2019/KK, č.j. Pl3-24982/2019 a zahájení jednání o změně projektu, kde by byly tyto oprávněné připomínky vyřešeny.

Závěrem připomínáme, že v předchozích letech nebylo při přípravě projektu s vlastníky bytových jednotek nikdy jednáno s výjimkou údajné prezentace v roce 2018, o které ovšem téměř nikdo z vlastníků bytových jednotek nevěděl. Jediné jednání se zástupci vlastníků bytových jednotek se uskutečnilo dne 3.12.2019, kde byl investor o rozsahu námitek informován. Na tomto jednání investor přislíbil prezentaci před širokou veřejností, která se ovšem nikdy neuskutečnila.


 

OS Zelené Lužiny

Návrh smlouvy SVJ.pdf (2249318)

Zpět